Evde yapabileceğiniz enfes bir mısır ekmeği tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Geleneksel tatlarla sofralarınıza renk katmak için bu tarifi mutlaka deneyin!

Karadeniz'in en beğenilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte size günlerce bayatlamayan, nefis bir mısır ekmeği tarifi!

Ev yapımı mısır ekmeği, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif. Karadeniz'in bu geleneksel lezzetini kendi mutfağınızda denemek için bu tarife göz atın!

MALZEMELER

3 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,5 - 2 su bardağı su

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

TARİF

Su hariç bütün malzemeleri karıştırın.
Azar azar su ekleyin.
Fırın tepsinizi iyice yağlayın. Harcı içine alın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttukan sonra servis edin.

Karadeniz'in geleneksel lezzeti olan mısır ekmeği, artık evinizin mutfağında! Bu kolay ve pratik tarifle, aileniz ve sevdikleriniz için sağlıklı ve lezzetli ekmekler yapabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin. Afiyet olsun!