Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Malzemeler

4 tane yumurta
2 çay bardağı toz şeker (Küçük boy)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolatalı çikolata sosu
1 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı kadar un (200 ml klasik su bardağı)

Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi

Sosu için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nutella
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

Toz antep fıstığı
Hindistan cevizi

Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
Süt, sıvı yağ, kakao ve çikolata sosunu ekleyip karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
Pişen keki fırından çıkarın ve 5 dakika bekleyin.
Sosu için süt, toz şeker, kakao, ve nutellayı bir kabın içerisine koyup iyice karıştırın.
Keki dilimleyin.
Üzerine sosu kaşık yardımıyla dökün.
Sosunu çekince üzerine toz antep fıstığı ve hindistan cevizi koyup servis yapın.

Editör: Haber Merkezi