Yoğun bir iş gününden sonra kolay ve hızlı bir yemek mi arıyorsunuz? Pratik patates köftesi, sadece 10 dakikada sofranızı şenlendirecek. Bu tarif, yemek hazırlama sürecinizi büyük ölçüde kolaylaştıracak.

Hızlı ve lezzetli bir akşam yemeği için ideal olan bu pratik patates köftesi tarifi, çalışanlar ve zamanı kısıtlı olanlar için mükemmel bir seçenek. Yalnızca 10 dakikada muhteşem bir yemeğe hazır olun.

Çalışanlar için yemek hazırlama artık bir sorun değil! Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik patates köftesi tarifi ile akşam yemekleriniz hem hızlı hem lezzetli olacak.

PRATİK PATATES KÖFTESİ TARİFİ

MALZEMLER

Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi

3 tane orta boyutta patates 
1 su bardağı ölçüsünde galeta unu
1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
1 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber
2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ 
Köfteleri kızartmak için sıvı yağ 

PRATİK PATATES KÖFTESİ TARİFİ

Patates kabuklarını dikkatle soyarak, iyice yıkayın. Daha sonra kaynatmış olduğunuz suyun içersine atın ve toplamda 15 dakika kadar haşlayın.
Haşlanmış olan patateslerinizi süzerek püre haline getirin. Püre haline getirmiş olduğunuz patatesleri geniş bir kabının içersine alın. Üzerine ise galeta unu, tuz, karabiber, pulbiber ve sıvı yağ eklemesi yapın. 
Karışımınızı 10 dakika kadar oda sıcaklığın da dinlendirin. 
Dinlendirmemiş olduğunuz karışımınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizin içersine yuvarlayın ve köfte şeklini verin. 
Derin bir tencerenin içersinde sıvı yağ doldurarak kızmasını bekleyin. 
Isınmış olan yağın içersine hazırlamış olduğunuz köfteleri de atarak altın rengini alana kadar arkalı önlü şekilde kızartın. Kızaran köftelerinizi kağıt havlu serili bir tabağın içersine alın. Böylelikle fazla yağından kurtulmuş olursunuz. 
Sıcak olarak servis yapmayı unutmayın!

Pratik patates köftesi tarifi ile akşam yemekleri artık bir dert olmaktan çıkıyor. Hem hızlı hem de lezzetli bu tarifle, yoğun iş günlerinizin ardından mutfakta saatler geçirmenize gerek kalmayacak. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve sofralarınıza lezzet katacak. Deneyin, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi