Mutfakta hızlı ve lezzetli bir şeyler yapmak isteyenler, bu irmikli kurabiye tarifi ile tanışın! Misafirleriniz bu kurabiyelere bayılacak ve sizi mutfak ustası ilan edecekler.

Elinizdeki basit malzemelerle mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? İşte, herkesin seveceği irmikli kurabiye tarifimiz! Bu tarifle çay saatleriniz hiç olmadığı kadar lezzetli geçecek.

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayışında olanlar için irmikli kurabiye tarifimiz kurtarıcınız olacak. Yalnızca birkaç adımda, çay saatlerinizi şenlendirecek bu enfes lezzeti hazırlayın.

İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:
1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İşte irmikli kurabiye yapmak bu kadar basit! Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun...

Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi

Ve işte, çay saatlerinizi zenginleştirecek, her ısırıkta lezzet dolu anlar sunacak irmikli kurabiye tarifimiz! Bu basit ve hızlı tarif ile misafirlerinizi etkilemek artık çok kolay. İrmiğin verdiği eşsiz dokunuş ve tatlı krizleriniz için ideal bu kurabiyeler, mutfakta geçireceğiniz zamanın keyfini ikiye katlayacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli deneyime hemen başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi