Çay saatleriniz için mükemmel bir tarif arıyorsanız, el açması kol böreği tam size göre! Bu geleneksel lezzet ile evinizde harikalar yaratabilir, hem pratik hem de lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz.

Misafirlerinize parmak ısırtacak bir lezzet mi arıyorsunuz? El açması kol böreği tarifi ile tanışın. Bu kolay tarif ile evde ustalıkla hazırlanmış gibi börekler yapabilir, herkesin beğenisini kazanabilirsiniz.

Özel günlerin vazgeçilmezi: Şık ve lezzetli Red Velvet Pasta tarifi Özel günlerin vazgeçilmezi: Şık ve lezzetli Red Velvet Pasta tarifi

Geleneksel lezzetlerin en güzellerinden biri olan el açması kol böreği, bu tarifle artık evlerinizde! Pratik ve lezzetli bu tarifle, mutfakta geçirdiğiniz zamanın keyfini çıkarın ve nefis börekler yapın.

Kol Böreği Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

10 su bardağı un
3.5 su bardağı su
2.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya

İç harcı için;

Yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzeri için;

2 yumurta sarısı

Kol Böreği Tarifi

Öncelikle yoğurma kabına un, tuz, maya eklenir unun ortası havuz gibi açılarak su yavaş yavaş eklenerek hamur kulak memesi kıvamında yorulur.
11 adet bezeye ayrılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılarak araları yağlanır ve üst üste konur.
Bu şekilde 20-25 dk dinlendirilir.
Daha sonra ıspanaklar küçük küçük doğranır üzerine soğan (çiğ) sıvı yağ ve baharatlar eklenerek iç harcı harmanlanır.
Bekleyen yağlı hamur kenarlarından çekiştirilerek incecik açılır.
Kenarına iç harcı konularak kıvrım şeklinde sarılır.
Daha sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
200′ derecede alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

El açması kol böreği tarifi ile mutfakta harikalar yaratmak artık çok kolay. Hem pratik hem de lezzetli olan bu börekler, çay saatlerinize ve kahvaltı sofralarınıza eşsiz bir tat katacak. Misafirleriniz ve aileniz bu lezzete bayılacak. Tarifimizi deneyin, bu enfes lezzeti siz de keşfedin! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi