Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan paçanga böreği, hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatif sunar. Pastırma ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu tarif, çıtır çıtır börek sevenler için ideal.

Paçanga böreği, özellikle kaşar peyniri ve pastırma tutkunları için vazgeçilmez bir tariftir. İster kahvaltıda ister çay saatlerinde keyifle tüketebileceğiniz bu börek, her daim lezzet şöleni sunar.

Pastırma ve kaşar peynirinin lezzetli uyumu ile paçanga böreği, sofralarınıza şenlik katmaya hazır. Bu tarif ile börek yapmanın püf noktalarını keşfedin ve her lokmada ayrı bir lezzet deneyimi yaşayın.

MALZEMELER

3 adet yufka (dörde bölünmüş)
100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)
1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
2 adet yeşil biber (doğranmış)
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı

TARİF

Her lokmada lezzet: Ev yapımı Açma tarifi Her lokmada lezzet: Ev yapımı Açma tarifi

Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.
Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.
Ayçiçek yağını kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin.

Paçanga böreği, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olarak sofralarınıza renk katmaya devam ediyor. İster kahvaltıda, ister öğle yemeğinde, bu çıtır çıtır ve lezzetli böreği deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Misafirleriniz bu tarife bayılacak ve sadece bir taneyle yetinmeyecekler!

Editör: Haber Merkezi