Kahvaltılarınızı veya çay saatlerinizi şenlendirecek, hazır yufka ile yapabileceğiniz el açması tadında bir börek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacak çıtır börekler yapabilirsiniz.

Misafirlerinize sunmak için hızlı ve pratik bir lezzet arayışındaysanız, hazır yufkadan yapılan bu börek tarifi tam size göre. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif ile mutfakta harikalar yaratın.

Hazır yufka ile el açması börek lezzetini evinizde yaşamaya hazır olun. Bu basit tarif, kısa sürede nefis börekler yapmanız için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor. Şimdi bu lezzeti keşfetme zamanı!

PRATİK ÇITIR BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süt

İç harcı için:

Peynir ya da patatesli harç tercih edebilirsiniz.

Üzeri için:

Yumurta sarısı, isteğe göre susam

PRATİK ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

1) Derin bir kapta sıvı yağ, un, sirke ve sütü güzelce karıştırın.

2) Tezgahın üzerine 1 adet yufkayı serin. Ardından hazırladığınız karışımdan 4 yemek kaşığı kadar yufkanın üzerine dökün ve bir fırça yardımıyla her yerine sürün.

3) İkinci yufkayı üzerine serin ve yine karşımdan aynı miktarda döküp sürün.

Un, yağ, şeker yok! Diyet dostu Yulaflı Mozaik Pasta tarifi Un, yağ, şeker yok! Diyet dostu Yulaflı Mozaik Pasta tarifi

4) Hazırladığınız yufkayı 8 eşiş parçaya bölün. 

5) Tercihinize göre hazırladığınız harcı içine koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.

6) Kalan 2 yufkayı da bu adımları takip ederek hazırlayın. Toplamda 16 adet böreğiniz olacak.

7) Böreğin üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

8) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hazır yufka kullanarak hazırlanan bu çıtır börek tarifi, evde hızlı ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, sofralarınıza renk katacak ve misafirlerinizden tam puan almanızı sağlayacak. Şimdi bu basit adımları takip ederek, kendi el açması tadında böreğinizi yapın ve tüm ailenizle bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi