Herkesin beğenisini kazanacak, pratik ve nefis bir tatlı arıyorsanız, fincan tatlısı tam size göre! Hem sade hem de kakaolu olarak hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi yapacak püf noktalarıyla birlikte sunuyoruz.

Tembel gelin tatlısı olarak da bilinen fincan tatlısı, kısa sürede hazırlanıp, uzun süre sofranızda konuşulacak bir lezzet. Fincanlara dökülüp kolayca servis edilen bu tatlıyı yaparken dikkat etmeniz gerekenler aşağıda!

Pratik ve lezzetli bir tatlı olan fincan tatlısı, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday. Sadece birkaç malzeme ile dakikalar içinde harikalar yaratabilir, soğuması için beklerken de dinlenebilirsiniz. Nasıl mı? İşte tarifimiz!

Fincan Tatlısı İçin Gereken Malzemeler:

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

Bu lezzete bayılacaksınız: Çikolatanın cazibesiyle dolu Kurabiye tarifi Bu lezzete bayılacaksınız: Çikolatanın cazibesiyle dolu Kurabiye tarifi

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Üzeri İçin:

Tarçın çubukları veya dilediğiniz bir meyve

Fincan Tatlısı Yapılışı:

Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.

Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

Kahve fincanlarına, üstlerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.

Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgâhın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.

Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Fincanlara muhallebiyi sıcak olarak koymalısınız.

Mutlaka fincanlar ıslatılmış olmalı.

Hatta 1 çay kaşığı kadar su bırakın içerisinde.

Çıkartırken fincanın dibine hava aldırmanız yeterli olacaktır.

Margarin yerine tereyağı kullanılabilir, ama margarin tatlıyı daha çok donduruyor. Tatlıyı fincandan çıkarmakta zorlanıyorsanız, fincana bir çay kaşığı su koyabilirsiniz.

Fincan tatlısı, kolaylık ve lezzeti bir arada sunan harika bir seçenek. Bu pratik tarif ile evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın ve misafirlerinizi bu özel tatlı ile şımartın. Hem sade hem kakaolu versiyonları ile fincan tatlısı, her damağa hitap ediyor. Fincan tatlısını kendi yaratıcılığınızla süsleyerek servis edin ve herkesin beğenisini toplayın. Şimdi deneyin ve tatlı anlarınızı daha da özel kılın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi