Portakallı Hindistan ceviziyle hazırlanan bu İngiliz keki, çay saatlerinizi şenlendirecek. Pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, bu kek tam size göre. Kolay adımları takip ederek kısa sürede harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte, portakallı İngiliz keki tarifi ve yapılışı.

Tatlı krizlerine birebir çözüm olan portakallı İngiliz keki, hem pratik hem de lezzetli bir tariftir. Portakal ve Hindistan cevizinin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kek, çay saatlerinizin favorisi olacak. İşte, portakallı İngiliz keki tarifi ve malzemeleri.

Çay saatlerinize renk katacak, hafif ve nefis bir kek tarifi arıyorsanız, portakallı İngiliz keki tam size göre! Portakal aroması ve Hindistan ceviziyle harmanlanan bu kek, lezzetiyle herkesi büyüleyecek. İşte, kolayca yapabileceğiniz portakallı İngiliz keki tarifi ve yapılışı.

Malzemeler

Keki İçin:

2 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 su bardağı)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 portakal ya da limon kabuğu rendesi

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Islatmak İçin:

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker (silme)
1 yemek kaşığı kakao

Etrafına Bulamak İçin:

Hindistan cevizi

Yapılışı

1. Kekin Hazırlanması

Yumurta ve Şekerin Çırpılması:

Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar güzelce çırpın.
Diğer malzemeleri (süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu) ilave ederek çırpmaya devam edin.
Son olarak portakal ya da limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.

Kekin Pişirilmesi:

23x30 cm dikdörtgen borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve üzerine kek hamurunu dökün.
Spatula ile hamuru düzgün bir şekilde yayın.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın.

2. Sosun Hazırlanması

Sosun Karıştırılması:

Uygun bir kap içerisine süt, kakao ve şekeri alın.
Kakao ve şeker eriyene kadar çırpın.

3. Kekin Kesilmesi ve Islatılması

Kekin Kesilmesi:

Soğuyan keki pişirme kağıdı ile birlikte tezgah üzerine alın.
Uzun kenarından 7 eşit parça olacak şekilde kesin.
Kısa kenarından da 5 eşit parçaya kesin. Yaklaşık 2,5-3 cm kenar uzunluğunda küpler elde edin.

Keklerin Islatılması ve Bulanması:

Kek dilimlerinin yüzeylerini kakaolu süte batırın.
Hindistan cevizine bulayın.

Küçük, ikişer üçer lokmalık kekler oluşuyor. Servisi kolay, portakal kokulu nefis kekler. Hindistan cevizli İngiliz keki, hem lezzetli hem de pratik yapımıyla çay saatlerinizin en sevilen tatlısı olmaya aday. Portakal ve Hindistan cevizinin muhteşem uyumu, bu kekin her diliminde sizi lezzetli bir yolculuğa çıkaracak. Kolay adımları takip ederek, kısa sürede harika bir tatlı hazırlayabilir, misafirlerinizi ve ailenizi bu eşsiz lezzetle şımartabilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz tatlı deneyiminin keyfini çıkarın!