Tuzlu kurabiye, çayın yanında veya özel günlerinizde sunabileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Pratik ve lezzetli bu tarif, yediden yetmişe herkes tarafından sevilen bir atıştırmalıktır. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

Eğer 'Çayın yanına ne yapsam?' diye düşünüyorsanız, kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. Bu tarif, pratik hazırlanışı ve ağızda dağılan yapısıyla beş çaylarının vazgeçilmezi olacak. İşte kolay adımlarla tuzlu kurabiye yapımı...

Kıyır kıyır yapısıyla bilinen tuzlu kurabiye, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için idealdir. Hem hızlıca hazırlanabilir hem de uzun süre tazeliğini korur. İşte çörek otu ve susam ile süslenen bu enfes kurabiye tarifi...

MALZEMELER

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.