Mayasız pişi, yumuşacık dokusu ve yağ çekmeyen yapısıyla herkesin beğenisini topluyor. Bu kolay tarif ile pişiyi hızlıca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Pişi tarifi, kahvaltıların olmazsa olmazı olarak bilinir. Bu mayasız ve yağ çekmeyen pişi tarifi ile mükemmel pişiler yapabilir, puf puf ve yumuşacık sonuçlar elde edebilirsiniz.

Pratik ve lezzetli bir kahvaltılık arıyorsanız, mayasız pişi tarifimiz tam size göre. Yağ çekmeyen yapısıyla bu pişi, kahvaltı sofralarınıza yeni bir tat katacak.

MALZEMELER

Hamuru için;

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

TARİF

Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.
Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.