Akşam yemeği hazırlıklarına yeni bir soluk getirmek isteyenler için fırında sebzeli tavuk sote tarifi tam size göre. Taze sebzelerle zenginleştirilmiş bu sağlıklı yemek, hem besleyici hem de düşük kalorili bir seçenek sunuyor. Fırında pişirildiği için de yağ oranı düşük ve oldukça hafif.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tüm aile bireylerinin beğeneceği bir tarif mi arıyorsunuz? Fırında sebzeli tavuk sote tarifi tam size göre! Bu tarifte, taze sebzeler ve baharatlarla marine edilmiş tavuk parçaları, fırında pişirilerek enfes bir lezzet sunuyor. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek olan bu yemek, sofralarınıza renk katacak.

Fırında Sebzeli Tavuk Sote Tarifi

Malzemeler:

500 gram tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
2 adet kırmızı biber, doğranmış
2 adet yeşil biber, doğranmış
2 adet kabak, yarım ay şeklinde doğranmış
1 adet havuç, ince dilimlenmiş
1 adet soğan, piyazlık doğranmış
3 diş sarımsak, ince doğranmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı limon suyu

Tadı damaklarda kalan Krep Pasta: Herkesin beğenisini kazanacak tarif Tadı damaklarda kalan Krep Pasta: Herkesin beğenisini kazanacak tarif

Hazırlanışı:

Fırını 200 dereceye ısıtın.
Tavukları bir kaba alın ve üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, biberiye ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. En az 15 dakika marine edin.
Doğranmış sebzeleri ve sarımsağı geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz, karabiber ekleyin.
Marine edilmiş tavukları sebzelerin üzerine ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Tepsiyi fırına verin ve 30-35 dakika kadar, tavuklar iyice pişip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yemeğin üstü kızarıncaya kadar fırında bırakın.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Editör: Ebru Çalık