Sirkeli tuzlu kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal. Bayatlamayan yapısı ile uzun süre taze kalan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Tuzlu atıştırmalıkların en güzeli olan sirkeli kurabiye, çıtır çıtır yapısıyla herkesi büyüleyecek. Bu kolay tarif ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız?

Mutfakta pratik ve lezzetli bir tarif arayanlar için sirkeli tuzlu kurabiye, tam bir kurtarıcı! Uzun süre bayatlamayan bu kurabiyeler ile misafirlerinizi şaşırtın.

MALZEMELERİ

250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı üstüne
3 su bardağı un

TUZLU KURABİYE YAPIMI

Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağı koyarak karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu yavaş bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve tepsiye dizin.
Şekil verdiğiniz hamurların üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün.
Üzerine susam veya çörek otu serpin.
170 dereceli fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.

TUZLU KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Tuzlu kurabiye için kullanacağınız unu mutlaka eleyin.

Hamur yaptıktan sonra mutlaka buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Tuzlu kurabiye hamurunu açıp kalıp yardımıyla şekil verebilirsiniz.

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Dilerseniz içerisine mahlep de ekleyebilirsiniz

Artık sirkeli tuzlu kurabiye yapmanın tüm detaylarını öğrendiniz. Bu basit ama etkili tarifle, bayatlamayan ve her zaman taze kalan kurabiyelerinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Çay saatleriniz ve özel günleriniz için mükemmel bir seçenek olan bu kurabiyeler, herkes tarafından sevilecek. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!