Ağızda dağılan lezzet: Ev yapımı kıyır kıyır Açma tarifi Ağızda dağılan lezzet: Ev yapımı kıyır kıyır Açma tarifi

Eğer 'Misafire ne yapsam?' diye düşünüyorsanız, fındıklı kurabiye tarifi imdadınıza yetişiyor. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle dillere destan bu kurabiyeler, sofralarınızı şenlendirecek.

Kıyır kıyır fındıklı kurabiye, sütlü içeceklerin yanında mükemmel bir ikramdır. Bu tarif ile çay saatlerinizi şenlendirebilir, kahve yanında enfes bir tatlı sunabilirsiniz. İşte adım adım fındıklı kurabiye yapımı...

Fındıklı kurabiye tarifi, kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve servis edebileceğiniz enfes bir lezzet sunar. Bu tarif sayesinde, ev yapımı ağızda dağılan kurabiyelerin keyfini çıkaracaksınız. İşte malzemeler ve yapılışı...

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Bu fındıklı kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Hem kıyır kıyır yapısıyla hem de fındığın verdiği eşsiz tat ile bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Her ısırıkta fındığın lezzetini hissedeceğiniz bu kurabiyeler, kısa sürede hazırlanışıyla da sizi mutlu edecek. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi