Köstebek pasta, adını aldığı sevimli hayvana benzeyen eşsiz görüntüsüyle dikkat çeker. Bu tarifle, muz ve krema dolgulu nefis bir köstebek pasta yaparak çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz.

Ev yapımı köstebek pastanın püf noktalarıyla, mutfakta bir usta gibi hissedeceksiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif, misafirlerinizin de beğenisini toplayacak.

Köstebek pasta yapımı ilk bakışta zor gibi görünse de, adım adım takip edeceğiniz bu rehberle, herkesin hayran kalacağı bir tatlı yapabilirsiniz.

Köstebek Pasta Malzemeleri

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Kek malzemeleri için:

3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pasta kreması için:

1 poşet krem şanti
1 paket toz krema
2,5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı damla çikolata

İçerisine:

4 adet muz

Köstebek pasta Nasıl Yapılır?

Köstebek pasta yapılışı için öncelikle yumurtanın sarısını ve beyazını ayırmamız gerekmektedir.
3 yumurtanın sarısını ayrı kaba beyazını ayrı kaba kıralım.
1 su bardağını şekerin yarısını yumurta beyazına yarısını da yumurta sarısının üzerine ilave edelim.
Yumurta akı köpürüp koyu bir kıvam alması gerekir. Bunu elde etmek için mikser yardımıyla yumurta akını güzelce çırpalım.
Yumurta sarısını ise şeker eriyene kadar iyice çırpalım.
İçerisine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
Ardından sütümüzü ilave ederek çırpmaya devam edelim.
2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı eleyerek ilave edelim.
Ardından kakaoyu tel süzgeçten geçirelim ve onu da ekleyelim.
Karışımı mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
Mikser ile köpürttüğümüz yumurta akını karışımımıza ilave edelim. Ardından spatula yardımı ile alttan üste doğru söndürmeden karıştıralım. Bu aşamada mutlaka spatula kullanalım ki kekimiz sönmesin.
Kullanacağınız kelepçeli kalıbın altına yağlı kâğıt serelim.
Hazırladığımız karışımı kabımıza dökelim.
Önceden ısıtılmış fansız alt üst ayar 180 derece yanan fırında 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
Kremamızı hazırlamaya başlayalım.
Krema için; toz krema ve sütümüzü bir kabın içerisinde iyice çırpalım.
Mikser yardımıyla çırptığımız kremanın üzerine damla çikolataları ekleyelim. Kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım.
Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan kekimizin ortasını havuz gibi kesip kaşık yardımı ile yarıya kadar güzelce oyalım.
Muzları uzun uzun kesip içerisine koyalım.
İçerisine hazırladığımız kremayı kubbe şeklinde olacak şekilde dolduralım.
Kekin içinden çıkan kek parçalarını mikserden geçirelim ve kekin üzerine dökelim.
Eğer hazırladığınız kek parçaları ve krema fazla gelirse evinizde bulunan kup bardaklarına koyarak küçük porsiyon köstebek pasta elde edebilirsiniz.
Köstebek pastanız hazır.

Köstebek pasta, hem görsel bir şölen hem de damak zevkine hitap eden eşsiz bir tatlıdır. Hazırladığınız bu leziz tatlı, özel günlerinizde ve günlük çay saatlerinizde sevdiklerinize sunabileceğiniz mükemmel bir seçenek olacak. Kolay uygulanabilir bu tarif ile köstebek pasta yapmak, herkes için keyifli ve ödüllendirici bir deneyim olacak. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanın ve bu lezzetli tarifi denemenin zamanı!