Az malzeme ile çıtır börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu pratik tarifle, evinizde pastane lezzetinde börekler yapabilirsiniz. İşte, mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak börek tarifi!

Küçük malzeme listesi ile büyük lezzetler yaratmaya hazır olun. Bu çıtır börek tarifi, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli börekleri deneyin!

Börek yapmanın en lezzetli ve pratik yollarını keşfetmeye ne dersiniz? Az malzeme ile nasıl mükemmel börekler yapabileceğinizi gösteriyoruz. Hadi, bu kolay ve lezzetli tarifle mutfakta şef gibi hissedin!

Malzemeler

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi

Bu az malzemeli börek tarifi ile, evinizde çıtır çıtır ve lezzetli börekler yapabilirsiniz. Basit malzemeler ve kolay adımlarla, herkesin bayılacağı börekler hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, çay saatlerinizin veya özel toplantılarınızın yıldızı olacak. Şimdi fırınınızı ısıtın, bu harika tarifi deneyin ve sevdiklerinizle bu eşsiz lezzeti paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi