Ev yapımı kreplerle kahvaltılarınızı şenlendirin. İşte iki kişi için hızlı ve lezzetli bir krep tarifi!

Kahvaltıda yeni lezzetler arayanlara müjde! İki kişilik, pratik ve leziz bir krep tarifi ile tanışın.

KREP TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz

TARİF

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

1 karıştırma kabına 1 su bardağı sütü aktarın.
1 yumurtayı da ekleyip çırpıcıyla güzelce karıştırın.
Ardından un ve tuzu da ekleyip çırpıcıyla iyice karıştırın. Karışım pürüzsüz bir kıvam alınca 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Pişirmek için tavayı az miktarda sıvı yağıyla yağlayın, fazla yağı bir kağıt havluyla aldırın ve tavayı kızdırın.
Kızgın tavaya krep harcından bir kepçe alıp aktarın ve tavayı hafifçe sallayarak hamurun tavaya ince bir tabaka halinde yayılmasını sağlayın.
Krebin bir yüzü pişince spatula yardımıyla dikkatlice çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.
Tüm krep harcı bitene dek aynı işlemi tekrar edin ve kreplerinizi arkalı önlü pişirin.
Bu tarifle toplam 4 adet krep elde edebilir, servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli krep tarifi ile kahvaltılar artık daha keyifli. İster tatlı ister tuzlu, krep tarifimizi dilediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. İki kişilik bu özel tarifle, sabahları birlikte lezzet dolu anlar geçirin. Afiyet olsun!