İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi

Ev yapımı kurabiye lezzetini kim sevmez ki? Özellikle damla çikolatalı olanları... İşte size adım adım, pratik ve enfes bir damla çikolatalı kurabiye tarifi. Her ısırıkta mutluluk garantili!

Küçük, tatlı ve çikolatalı... Evet, mükemmel damla çikolatalı kurabiye tarifimizle tanışın! Hem kolay hem de ağızda eriyen bu tarifi hemen denemek isteyeceksiniz.

Ani misafirler için pratik bir çözüm mü arıyorsunuz? Bu damla çikolatalı kurabiye tarifi, sizi kurtaracak. Hızlı, kolay ve son derece lezzetli!

MALZEMELER

250 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

Damla Çikolata

TARİF

Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile iyice krema kıvamına getirelim.
Ardından un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kontrollü şekilde unumuzu da ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
Hamurumuzu dolapta yaklaşık bir yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerine damla çikolatası veya kurabiye çikolatası koyalım.
Damla çikolatalı kurabiyelerimizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.

Bu damla çikolatalı kurabiye tarifi, ani misafirler için mükemmel bir çözüm. Hızlı ve kolay yapılışıyla sizi asla yarı yolda bırakmayacak. Hem çocukların hem de yetişkinlerin bayılacağı bu lezzet, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Mutfağınızda yaratacağınız bu sihirli anların keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi