Tel tel ayrılan ve pofuduk olan açma tarifini arıyorsanız, doğru yerdesiniz. 35 yıllık deneyime sahip pastanecinin paylaştığı bu tarifle, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek açmalar yapabilirsiniz. İşte detaylar.

Pofuduk açma yapmanın püf noktalarını öğrenmek isteyenler için harika bir tarifimiz var. Pastane usulü tel tel ayrılan açma tarifi, 35 yıllık deneyimli pastanecinin sırlarıyla evde kolayca yapabilirsiniz. İşte o tarif.

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, tel tel ayrılan pofuduk açma tarifi ile karşınızdayız. 35 yıllık pastanecinin gizli tarifini kullanarak, evde pastane lezzetinde açmalar yapabilirsiniz. İşte pofuduk açma tarifi.

TEL TEL AYRILAN POFUDUK AÇMA TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Araları için: 40 gram tereyağı

Üzeri için: 2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Hazırlanışı

Hamur için derin bir kaba malzemeleri alın.

Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamura bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip güzelce yedirin. Üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeyi oklava yardımıyla açın. Üzerine bir miktar tereyağ sürün.

Uçlarına gelmeyecek şekilde 7-8 adet kesik atın. Ardından rulo şekilde sarın ve iki ucundan birleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tel tel ayrılan pofuduk açmanız hazır. Afiyet olsun!