Az kıymayla lezzetli köfteler yapmanın sırrını mı arıyorsunuz? Pazar sofralarınıza damga vuracak Anne Köftesi tarifi ile karşınızdayız. Geleneksel tatlardan vazgeçemeyenler için mükemmel bir seçim olacak bu tarifi mutlaka deneyin.

Pazar günlerinin vazgeçilmezi Anne Köftesi ile tanışmaya hazır mısınız? Az miktar kıymayla hazırlayabileceğiniz bu lezzetli köfte tarifi, sofralarınızın yeni favorisi olacak. İşte adım adım Anne Köftesi yapımı.

Anne köftesi, pazar sofralarının olmazsa olmazı. Küçük bir miktar kıymayla nasıl bol köfte yapabileceğinizi merak ediyorsanız, bu tarif tam size göre. Geleneksel lezzetleri sevenler için Anne Köftesi tarifi burada.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

ANNE KÖFTESİ TARİFİ

MALZEMELER

Bir avuç kıyma (250-300 gram)
2 soğan (küp küp doğranmış)
Yarım demet kıyılmış maydonoz
2 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt(arzuya göre)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz

Kızartmak için: 2 su bardağısıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Köftelik kıymayı derince bir kaba alın, küp küp doğranmış soğanı ekleyin.

Ardından ince doğranmış maydanoz, galeta unu, yumurta, süt ve baharatları ekleyin.

Köftenin harcını güzelce yoğurun. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirerek köfteleri hazırlayın.

Bir tavaya aldığınız ve kızdırdığınız yağda, hazırladığınız köfteleri arkalı önlü olarak pişirin.

Bir tabağa alıp sıcak sıcak servis edin.

Anne Köftesi tarifi ile pazar sofralarınıza lezzet katın ve sevdiklerinize unutulmaz bir tat sunun. Az kıymayla bol köfte yapmanın keyfini çıkararak, geleneksel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Bu tarif ile misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edeceksiniz. Afiyet olsun!