Nişastanın mucizevi etkisiyle hazırlanan bu kurabiye tarifi, lezzetiyle olduğu kadar uzun süre tazeliğini korumasıyla da dikkat çekiyor. Asla bayatlamayan nişastalı kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Eğer uzun süre taze kalan ve her ısırıkta fırından yeni çıkmış gibi lezzetli bir kurabiye yapmak istiyorsanız, bu nişastalı kurabiye tarifi tam size göre. İşte adımlarını takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz tarif.

NİŞASTALI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı nişasta
2 su bardağı un

NİŞASTALI KURABİYE NASIL YAPILIR?

Bu Sufle tarifine bayılacaksınız: Tahin ve Pekmezle hazırlanan enfes tarif Bu Sufle tarifine bayılacaksınız: Tahin ve Pekmezle hazırlanan enfes tarif

1- Kurabiye hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri derin bir kaba alın.

2- Ardından kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

3- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın.

4- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.

5- 180 derece fırında 13 dakika pişirin.

Editör: Haber Merkezi