Ev yapımı pankeklerle kahvaltılarınızı daha keyifli hale getirmeye ne dersiniz? Az malzemeyle ve kolayca hazırlanan bu pofuduk pankek tarifi, sabahları daha mutlu başlamanızı sağlayacak. İşte lezzet dolu pankek tarifimiz...

Her evde bulunan basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz pofuduk pankek tarifi, kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, sevdiklerinize özel bir sürpriz yapabilirsiniz. İşte pankek yapımının tüm detayları...

Kahvaltı keyfinizi ikiye katlayacak pofuduk ve yumuşacık pankekler yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Hazırlaması kolay ve eğlenceli olan bu pankeklerle, sabahları daha enerjik başlayabilirsiniz. İşte pankek tarifinin ayrıntıları...

AZ MALZEMELİ POFUDUK PANKEK TARİFİ

MALZEMELER

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

2 adet yumurta
1,5 - 2 su bardağı un
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker

TARİF

Bir kabın içerisine yumurtanın beyazlarını, diğerine sarılarını ayırın.
Sarılarının üzerine süt, eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ilave ederek karıştırın.
Beyazlarını iki katına çıkana kadar güzelce çırpın.
Yumurta sarılarının olduğu kabın içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve çırpın.
Ardından yumurta beyazlarını karışıma azar azar ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste söndürmemeye özen göstererek yedirin.
Yağlanmış bir tavaya pancake harcını istediğiniz kalınlıkta ve boyutlarda yayın. Kısık ateşte, tavanızın kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Üzerinde minik kabarcıklar olduğunda ve bir tarafı piştiğinde çevirin ve diğer tarafını da pişirin. İki tarafı kızardığında ocaktan alın.