Pancake'e benzer görüntüsüyle dikkat çeken fakat lezzetiyle fark yaratan kaşık dökmesi, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Bu tarifi denemek için daha fazla beklemeyin!

Ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri olan kaşık dökmesi, kahvaltılarınızı şenlendirecek. Hem tatlı hem tuzlu ile uyum sağlayan bu eşsiz tarifi keşfedin!

Sabahları ne yemek istediğinize bir türlü karar veremiyorsanız, kaşık dökmesi tam size göre! Hem kolay hem de lezzetli bu tarifi deneyerek güne muhteşem bir başlangıç yapın.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

MALZEMELER

1,5 - 2 su bardağı un
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

TARİF

Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde üzerine eleyerek un, kabartma tozunu ilave edin ve çırparak güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisinde un topaklarının kalmamasına özen gösterin. Son olarak tuz ve şekerini ilave ederek karıştırın.
İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve güzelce ısıtın. Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya aktarın ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak olmasını sağlayın.
Spatula ile çevirerek hem arkasını hem önünü pişirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin Ardından dilediğiniz şekilde servis edin.