Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Yufkadan anne pizzası, annelerimizin mutfaktaki pratik zekasının bir ürünü. Bu özel tarif, yufka kullanarak geleneksel pizza hamurunun yerini alıyor ve sonuçta inanılmaz lezzetli bir akşam yemeği çıkıyor.

Ev yapımı pizza için yeni bir tarif mi arıyorsunuz? Yufkadan anne pizzası, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu basit adımlarla, pizzanızı kendi mutfağınızda hızla hazırlayın ve sevdiklerinizle paylaşın.

MALZEMELER

2 adet yufka
1 çay bardağı süt
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Nane, kekik, fesleğen (arzuya göre)
Dilimlenmiş zeytin, yeşil biber, kırmızı biber, sucuk, kaşar

TARİF

Yuvarlak fırın tepsinizi yağlayın.
Yufka’nın ilkini tepsiye yayın.
Kenarlarının olduğu kısımlara kaşar rendeleyin ve içine doğru biraz yüksek katlayın.
Süt ve yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün.
Üzerine ikinci yufkayı koyun ve yine süt ve yağ ile yağlayın.
Salçayı su ile hafif açın ve sarımsak ezin içine.
Baharatlarını da ekleyip yufkanın üzerine sürün.
En son pizza malzemelerini koyun ve 200 derecede fırınlayın.