Yoğurtlu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. Bu enfes ve pratik tarifle, herkesi mutfak sanatınızla etkileyin.

Kilo almadan tatlı yiyin: Kilosuna dikkat edenlere özel hafif Supangleli Tavuk Göğsü tarifi Kilo almadan tatlı yiyin: Kilosuna dikkat edenlere özel hafif Supangleli Tavuk Göğsü tarifi

Ev yapımı yoğurtlu kurabiyelerle çay saatlerinizi bir adım öne taşıyın. İşte, pastane tadında kurabiye yapmanın tüm püf noktaları.

Bu yoğurtlu kurabiye tarifiyle, mutfakta lezzetli anlar sizi bekliyor. Basit adımlarla, ağzınızda eriyen kurabiyeler hazırlamaya hazır mısınız?

YOĞURTLU KURABİYE:

MALZEMELER

1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana karıştırın. Daha sonra üzerine erimiş tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin.

Güzelce harmanladıktan sonra vanilya ve portakal kabuğu rendesini de karıştırarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek homojen kıvamlı bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Editör: Haber Merkezi