Misafirlerinize ikram etmek için mükemmel bir tarif arıyorsanız, bayatlamayan kurabiye tarifi tam da aradığınız şey! Ceviz, fındık ve kuru üzümle zenginleştirilmiş bu kurabiyeler, hem lezzeti hem de tazeliğiyle sofralarınıza renk katacak. İşte detaylı tarifi...

Her zaman taze ve lezzetli kurabiyeler yapmak isteyenler için mükemmel bir tarif! Bayatlamayan cevizli, fındıklı ve kuru üzümlü kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin. İşte kolay ve pratik adımlarla bu harika kurabiyeyi hazırlamanın yolları...

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bayatlamayan kurabiye tarifi ile çay saatlerinize farklı bir lezzet katın. Ceviz, fındık ve kuru üzümle zenginleştirilmiş bu kurabiyeler, uzun süre tazeliğini koruyarak herkesin favorisi olacak. İşte adım adım tarifi...

Cevizli Fındıklı Kurabiye Malzemeleri

200 gram tereyağı
50 gram pudra şekeri
½ çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sirke
400 gram un
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet yumurta akı
Üzeri için: ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiyenin Tarifi

Hamuru Hazırlayın:

Hamur yoğuracağınız kaba tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta sarısını ve sirkeyi koyup güzelce karıştırın.
Kabartma tozunu ilave edin ve unu azar azar karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Malzemeleri Ekleyin:

Kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını dökün ve iyice karışmasını sağlayın.

Hamuru Açın:

Hamuru tezgah üzerine alın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
Açmış olduğunuz hamurun üzerine yumurta akını bir fırça yardımıyla sürün, geri kalan fındık ve ceviz kırıklarını üzerine serpin.

Şekil Verin:

Bu Pişi tarifiyle kahvaltılarınızı taçlandırın: Yağ çekmiyor balon gibi şişiyor Bu Pişi tarifiyle kahvaltılarınızı taçlandırın: Yağ çekmiyor balon gibi şişiyor

Hamura bir rulet veya bıçak yardımıyla istediğiniz biçimde şekil vererek dilimleyin.
Dilimlediğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin.

Pişirin:

Daha önceden 180 derece ısıttığınız fırında kurabiyelerinizi 15 dakika kadar pişirin.
Kurabiyelerinizi soğuk olarak servis edin.

Bu bayatlamayan kurabiye tarifi ile çay saatlerinize lezzet ve tazelik katın. Kolay adımları ve mükemmel sonuçlarıyla bu tarif, herkesin favorisi olacak. Ceviz, fındık ve kuru üzümün muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kurabiyeler, misafirlerinizin de beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi