Poğaça tariflerinize biraz yenilik katmaya ne dersiniz? Süt yerine kullanacağınız soda, poğaçalarınızı adeta bir bulut gibi hafif ve kabarık yapacak. Bu basit değişiklikle, herkesin bayılacağı poğaçalar yapabilirsiniz.

Mutfakta küçük bir devrim yapmaya hazır mısınız? Soda, poğaça yapımında sütün yerine geçerek, lezzeti ve dokuyu tamamen değiştiriyor. Soda ile yapılan poğaçaların nasıl daha kabarık ve lezzetli olduğunu keşfedin.

Süt yerine soda kullanarak poğaça yapmanın püf noktaları burada! Soda, hamurun kabarma sürecini hızlandırarak, daha hafif ve lezzetli poğaçalar elde etmenizi sağlar. İşte, adım adım kabarık poğaça tarifi...

PUF PUF KABARAN POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

1 adet sade soda
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığından az tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya (Yaş maya da olur )
Aldığı kadar un ( Hamur yumuşak olmalı )

PUF PUF KABARAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1) Soda ,yağ ve suyu geniş bir kaba alın.

2) Tuz şeker ve mayayı da ilave ederek güzelce karıştırın.

3) Kontrollü şekilde unu ilave edin. Hamurun yumuşak kıvamda olmasına özen gösterin.

4) Hazırladığınız hamuru bir saat kadar üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.

5) Mayalanan hamura şekil verin ve tepsiye yerleştirin. Tepside mayalanması için 20 dakika bekleyin.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

6) 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!