Misafirleriniz geldiğinde ikram etmek için harika bir seçenek arıyorsanız, mayasız poğaça tarifi tam da aradığınız şey! Yumuşacık ve kabaran bu poğaçalar, hem kolay yapımı hem de lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Bu tarifi deneyin ve lezzet farkını keşfedin!

Poğaça yaparken mayayla uğraşmak istemiyorsanız, bu mayasız poğaça tarifi tam size göre! Kolay ve pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, yumuşak dokusu ve nefis lezzetiyle çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte tüm detaylarıyla mayasız poğaça tarifi...

Sadece birkaç basit malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Kabarmayan poğaçalar artık tarih oluyor! İşte hem lezzetli hem de pratik bu tarifle, poğaça yapmanın en kolay yolu...

Mayasız Kolay Poğaça Malzemeleri

Poğaça Hamuru için:

½ su bardağı sıvıyağ (100 ml)
½ su bardağı süt (100 ml)
50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İç Harcı için:

2/3 su bardağı (yaklaşık 150 gr) beyaz peynir veya lor peyniri
İsteğe göre maydanoz

Üzeri için:

4 malzeme ile Kurabiye tarifi: Pudra Şekerli Kurabiye nasıl yapılır? 4 malzeme ile Kurabiye tarifi: Pudra Şekerli Kurabiye nasıl yapılır?

1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam

Mayasız Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

Karışımı Hazırlayın: Süt, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir yoğurma kabına alın. Ardından içerisine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını da ekleyip iyice karıştırın.

Unu Ekleyin: Unu eleyin ve elenen unun yarısını kaba ekleyin. Ardından tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Tahta kaşık veya spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

Hamuru Yoğurun: Hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelmesi gerekir. Harcı karıştırın ve ele yapışmayan hamur elde edene kadar diğer kalan unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde hamura ekleyin. Hamurunuz ele yapışmayan kıvama ulaşmalı.

Hamuru Bölün: Hamuru öncelikle 4 eşit parçaya, ardından her hamur parçasını 3 parçaya bölün. Elde ettiğiniz hamur sayısı 12 adet olmalı. Hamurları eşit şekilde bölmenizin ardından eliniz ile güzelce yuvarlak şekil verin. Hamurları eliniz ile bastırarak düz şekil almasını sağlayın.

İç Harcı Hazırlayın: Yuvarlak hamurların içerisine 1 tatlı kaşığı ufalanmış beyaz peynir ya da lor peyniri koyun. Dilerseniz maydanoz kıyıp peynir harcı içerisine ekleyebilirsiniz. Peyniri koyduktan sonra hamurunuzu sağ ve sol tarafından tutup orta yerde birleştirin. Hamurun güzelce kapandığından emin olun.

Tepsiye Dizin: Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Eğer yağlı kağıdınız yok ise tepsiyi güzelce yağlayın. Hamurun birleştirdiğiniz kısmı alt tarafta kalacak şekilde hamurları tepsiye dizin.

Üzerini Hazırlayın: 1 yumurtayı sarısından ayırın ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine güzelce sürün. Susam ve çörek otunu karıştırıp poğaçaların üzerine serpiştirin. Dilerseniz susam ve çörek otunu ayrı ayrı serpebilirsiniz.

Pişirin: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika poğaçaları pişirin. Pişen poğaçaları fırından çıkararak 10 dakika dinlendirin.

Mayasız poğaça tarifi ile sofralarınıza lezzet katmaya hazır mısınız? Bu pratik ve lezzetli tarif, her lokmada size ve sevdiklerinize unutulmaz bir tat sunacak. Poğaçalarınızı yaparken püf noktalarına dikkat edin ve mükemmel sonuçlar elde edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi