Ispanaklı kek tarifi, ıspanağın tatlı yüzünü keşfetmeniz için harika bir fırsat sunuyor. Hem renkli hem de lezzetli bu kek, sağlıklı atıştırmalıklar arasında yerini alıyor.

Çay saatleriniz için farklı bir tat arıyorsanız, ıspanaklı kek tam size göre. Hem yapımı kolay hem de ıspanaktan yapıldığına kimse inanamayacak!

Ispanaklı kek, görünümüyle olduğu kadar tadıyla da dikkat çeken bir tatlı. Bu özel tarif, özellikle çocuklar için ıspanağı sevdirecek ve sağlıklı bir lezzet alternatifi sunacak.

Malzemeler:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
20 adet ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un + 4 yemek kaşığı

Pişirme Önerisi:

Ispanak yapraklarını kullanarak kekinizin doğal bir yeşil rengi almasını sağlayabilirsiniz. Ispanak yapraklarını süt ile püre haline getirerek kekinize ekleyin, böylece ıspanak kokusu olmadan harika bir yeşil renk elde edersiniz. Üzerine çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.

Yapılışı:

Hazırlık:

Yumurtaları ve toz şekeri geniş bir kapta alıp mikserle 10 dakika çırpın.
Ispanak yapraklarını güzelce yıkayıp mutfak robotuna alın. Üzerine sütü ekleyip püre haline getirin. Daha pürüzsüz bir kıvam için el blenderi ile tekrar çekin.

Kek Karışımı:

Çırpılmış yumurta ve şekere sıvı yağı ve ıspanaklı süt karışımını ekleyin. 30 saniye kadar tekrar çırpın.
Unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip, düşük hızda 1 dakika daha çırpın.

Pişirme:

Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Sunum:

Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Bu ıspanaklı kek tarifi, hem göze hem damaklara hitap eden bir lezzet sunuyor. Renkli görünümüyle masanızı süsleyecek bu kek, sağlık ve lezzeti bir arada sunuyor. Şimdiden afiyet olsun!