Tuzlu kavanoz kurabiyesi, pratik malzemelerle hazırlanan ve bayatlamayan yapısıyla bilinir. İşte adım adım tuzlu kurabiye yapımı için gerekenler ve yöntemler...

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Kavanozda saklanarak tazeliğini uzun süre koruyan tuzlu kurabiye tarifi, çay saatlerinize eşlik edecek. Bu kolay tarif ile çayınızı tatlandırın.

Malzemeler:

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı çörek otu
3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

Hamur Hazırlığı:

Büyük bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, mahlep, toz şeker, tuz ve yumurta akını iyice karıştırın.

Un ve Kabartma Tozu Ekleme:

Kabartma tozu ile birlikte unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.

Kurabiye Şekillendirme:

Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak şekil verin. Fırın tepsisine dizin.

Üzerini Hazırlama:

Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 160°C fırında, kurabiyelerin üzerleri altın rengini alana kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.

Soğutma ve Saklama:

Kurabiyeleri fırından çıkarın ve tamamen soğumalarını bekleyin. Soğuduktan sonra hava almayacak şekilde kapatılabilecek bir kavanoza yerleştirin. Kavanoza bir kağıt havlu koyarak kurabiyelerin nemini almasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kurabiyelerinizi 1,5 - 2 hafta kadar taze saklayabilirsiniz.

Bu pratik tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizde keyifli anlar yaratın. İster kendiniz için ister misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli kurabiyeler, damak tadınıza yeni bir soluk getirecek. Afiyet olsun!