Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, damak çatlatan bir sos tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

En iyi domatesli acı sos tarifini keşfedin! Hem sağlıklı hem lezzetli bir seçenekle yemeklerinizi zenginleştirin.

Domatesli acı sos tarifi, pek çok kişi tarafından araştırılabiliyor. Nitekim yemeklere kattığı enfes lezzet ile ön plana çıkabilen domatesli acı sos, özellikle köfte ve makarna gibi yemeklerle birlikte tüketilebiliyor. 

Domatesli acı sos tarifi, yemeklere eklenen soslar arasında oldukça ilgi görebiliyor. Nitekim domateste yer alabilen A ve C vitamini ile folik asit, sağlık bakımından da faydalı olabiliyor. Ayrıca antioksidan özellikleri ile de ön plana çıkabilen domatesten acı sos tarifi hazırlanması, pek çok kişinin bu lezzeti tercih etmesine de yol açabiliyor.

DOMATESLİ ACI SOS TARİFİ

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Yıllardır aranan domatesli lezzet, pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu nedenle domatesli acı sos tarifini görenler, meğer bu kadar kolay hazırlanıyormuş bile diyebiliyorlar. Nitekim domatesli acı sos tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

· 1 kilo kapya biber.

· 15 ila 20 diş sarımsak.

· 10 gr. acı biber (tercihe bağlı olarak acı biberin miktarı artırılabilir).

· 3 kilo domates.

· 1 demet maydanoz.

· 1 su bardağı zeytinyağı.

· 1,5 ila 2 yemek kaşığı kaya tuzu.

· 1 çay kaşığı karabiber.

· 1 yemek kaşığı toz şeker.

HAZIRLANIŞI

Domates ile elde edilen acı sos tarifi birkaç adımda pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Nitekim domatesli acı sos tarifi şu şekilde elde edilebiliyor;

· Ayıklanmış kırmızı biberler ile domatesler robottan geçirilir. Devamında tuz eklenerek büyük bir tencerenin içerisine aktarılır. Fazla suyu çekilene kadar tencere kapağı açık bir şekilde ortalama 1 ila 1,5 saat kaynatılır.

· Minik minik doğranan acı biber, şeker, sarımsak, karabiber, yağ ve sirke de ilave edilir. Ortalama 30 dakika daha kaynatılır.

· Sonra ince ince doğranmış maydanozlar da ilave edilerek ocağın altı kapatılır.

· Hazırlanan domatesli acı sos tarifi sıcakken kavanozlara aktarılır ve temiz kapak ile kapatılarak ters çevrilir.

· Ortalama 7 ila 8 saat bekletildikten sonra düzeltilerek serin bir yerde muhafaza edilebilir.

Not: Hazırlanan domatesli acı sosun uzun vadeli kullanılabilmesi için serin bir yerde muhafaza edilmesi öneriliyor. Ayrıca kavanozlar açılırsa, buzdolabında saklanması tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra hazırlanan domatesli acı sos tarifi, sıcak haldeyken kavanozlara koyularak hemen ters çevrilmeli.