5 dakikada harikalar yaratın: Lezzeti kat kat artıran Dünya’nın en kolay Tatlı tarifi 5 dakikada harikalar yaratın: Lezzeti kat kat artıran Dünya’nın en kolay Tatlı tarifi

Evinizde kolayca yapabileceğiniz ve davet sofralarınızı şenlendirecek olan Kadınbudu köfte tarifi, damak tadınıza yeni bir soluk getirecek. Birkaç adımda, harika köfteler hazırlamaya hazır olun!

Kadınbudu köfte, eski zamanlardan günümüze kadar gelen geleneksel bir tariftir. Bu tarifi deneyerek, tarih boyunca süregelen bir lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Yemek davetlerinizde fark yaratmak istiyorsanız, kadınbudu köfteyi mutlaka denemelisiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu köfte, misafirleriniz tarafından unutulmaz olacak.

MALZEMELER

Yarım kilo kıyma
1 yumurta
1 soğan
2 diş sarımsak
Yarım bardak pirinç (Haşlanmış)
Birer çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
Yarım bardak un
1 kase galeta unu
2 çırpılmış yumurta

TARİF

Pirinç, tuz ve suyu bir tencerede kaynatın.
Ayrı bir tavada zeytinyağı ve soğanlar kavurun.
Sarımsakları da ekleyin ve kavurun.
Kıymanın yarısını soğanlı tavaya ekleyin ve pişirin.
Geniş bir kapta çiğ kıymayı, unu, pirinci, kıyma harcını ve baharatları karıştırın.
Üzerini kapatıp dinlendirin.
Bekleyen karışımdan elinizle büyük parçalar kopartın ve köfte şekline getirin.
Şekil verdiğiniz parçaları önce galeta ununa sonra yumurtalara bulayıp kızgın yağda pişirin.

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının geleneksel tatlarından biri olarak sofralarınıza nostalji ve lezzet katar. Bu tarif, sadece damak tadınızı değil, aynı zamanda yemek yapma yeteneklerinizi de geliştirir. Her lokmada, yüzyılların birikimi olan bu lezzetli köfteyi keşfedeceksiniz. Şimdi mutfakta bu lezzetli maceraya atılın ve kendi kadınbudu köftenizi yaratın; pişman olmayacaksınız!

Editör: Haber Merkezi