Kahvaltıların vazgeçilmezi çilek reçeli, taze çileklerle çok daha lezzetli. İşte, taze çileklerden evde kolayca yapabileceğiniz çilek reçeli tarifi!

Çilekle yapılan reçelin tadına doyum olmaz. Bu basit ve pratik tarif ile kendi çilek reçelinizi yaparak kahvaltılarınızı tatlandırabilirsiniz.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Yaz geldiğinde çilek reçeli yapmak için en iyi zaman. Bu reçel tarifi ile çileklerin tatlı ve ferah lezzetini kavanozlara hapsedin ve uzun süre boyunca keyfini çıkarın.

MALZEMELER

2 kilo çilek
2 kilo toz şeker
Yarım limonun suyu

TARİF

Çileklerin saplarını koparın ve bol suyla yıkayın.
Çilekleriniz büyük ebattaysa keserek küçültebilirsiniz. Küçük ve orta boy olanları bütün bırakırsanız daha güzel görünür.
Çileklerinizi iyice temizledikten sonra kurutun ve bir tencereye koyun.
Üzerine toz şekeri dökün.
Kapağını kapatıp en az 8 saat, vaktiniz varsa bir gece bu şekilde bekletin.
Bekleme süresi bitince şekerler tamamen erimiş ve çilekler suyunu salmış olur.
Eğer yeterince su salınmamışsa bir çay bardağı kadar ekstra su ekleyebilirsiniz.
Tencereyi ocağa alın ve hafif hafif karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 30 – 35 dakika kadar pişirin.
Köpüklenme olursa kaşığınızla bu köpükleri dışarı alın ve atın.
Kaynama süresi biterken limon suyunu ekleyin.
2 dakika daha ocakta tuttuktan sonra altını kapatın.
Temiz kavanozlara doldurun ve kavanozları ters çevirin.
Kavanozlarınız iyice soğuduktan sonra çilek reçelleriniz hazır!

Çilek reçeli tarifi ile evde kolayca harika reçeller yapabilirsiniz. Bu reçel, taze çileklerden yapıldığı için lezzetiyle herkesi büyüleyecek. Hazırladığınız reçeli kahvaltıda ekmeğe sürerek ya da tatlılarda kullanarak lezzetli anlar yaratabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!