Sıcak yaz günlerinde hafif ve ferahlatıcı bir öğün arayışındaysanız, soğuk Ayran Aşı Çorbası tarifimiz tam size göre. Yoğurt, haşlanmış buğday ve nohut ile hazırlanan bu lezzetli çorba, yaz aylarında ideal bir öğün alternatifi olacak.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu basit ve ferahlatıcı tarif ile sıcak günlerde serinleyebilir, sağlıklı ve lezzetli bir öğünün keyfini çıkarabilirsiniz.

Yoğurt ve nohutun ferahlatıcı etkisiyle hazırlanan Soğuk Ayran Aşı Çorbası, yaz sıcaklarında serinletici bir kalkan görevi görüyor. Bu tarif ile yazın sıcaklarını lezzetli bir şekilde geçirmeye hazır olun.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 kepçe haşlanmış buğday (suyuyla birlikte)
3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1/4 demet dereotu
1 tutam kuru nane

Servis İçin:

1 kase buz

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yoğurdu geniş bir kasede su ve tuzla birlikte karıştırın.

Karışıma haşlanmış ve soğumuş buğdayları da ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Çorbaya haşlanmış nohutlar, ince kıyılmış dereotu, kuru nane ve buz ekleyip hazır hale getirin.

Çorbanızı servis ederken üzerine biraz da zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası, yaz aylarında vücudu serinletmek ve ferahlamak için mükemmel bir seçenek sunuyor. Yoğurt, buğday ve nohutun mükemmel uyumu, bu çorbanın hem sağlıklı hem de lezzetli olmasını sağlar. Bu basit tarifle, yaz sıcaklarına karşı lezzetli bir kalkanınız olacak. Deneyin, sıcak yaz günlerinde bu ferahlatıcı çorbayla serinleyin ve lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!