Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Börek yapmanın bu kadar kolay ve hızlı olduğunu gördüğünüzde inanamayacaksınız. Yarım saat içinde misafirlerinizi ve ailenizi mest edecek peynirli börek tarifimize göz atın.

Malzemeler:

- 3 adet yufka
- 200 gram beyaz peynir (ezilmiş veya rendelenmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış, isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. İlk olarak yufkaları düz bir zemine serin. Yufkaların üzerine sıvı yağ sürün. Üst üste yerleştirin ve yağlı yufkaları üçgen şeklinde kesin.

2. Beyaz peyniri ezip rendeleyin ve maydanozu doğrayın. Bir kasede peyniri ve maydanozu karıştırın.

3. Yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan koyun. Yufkayı geniş kısımdan başlayarak dikdörtgen şeklinde kıvırın.

4. Su ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Böreğin üzerine bu karışımdan sürün.

5. Yağlanmış bir fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Üzerlerine kalan sıvı yağı gezdirin.

6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürebilir.

7. Pişen börekleri fırından çıkarın ve sıcak ya da ılık servis yapın.