Revani, yoğun şerbeti ve yumuşacık dokusuyla geleneksel Türk lezzetlerinden sadece biri. Evde bu lezzeti yaratmak sandığınızdan daha kolay. İşte, adım adım lezzetli bir revani yapmanız için gereken her şey bu yazıda.

Mis gibi irmik ve yoğurtla hazırlanan revani tatlısı, evde şerbetli tatlı yapmak isteyenler için ideal. Usta aşçılar gibi tatlı yapmanın püf noktalarını ve en lezzetli revani tarifini sizin için derledik.

Evde lezzetli bir revani yapımına hazır mısınız? Bu basit tarif ile adeta bir tatlı ustası gibi revani yapabileceksiniz. Her adımı detaylı bir şekilde açıkladığımız bu rehber ile revani yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

3 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1/2 adet limon kabuğu rendesi (aroma vermesi için)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (isteğe bağlı)

Şerbeti için gerekli Malzemeler:

3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 limon

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Evde Kolay Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Revani tatlısını yapmaya başlamadan önce şerbeti hazırlamakla işe başlayalım. Şerbet için su ve şekeri geniş bir tencereye alın.
Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte kaynatın.
Kaynama sürecinin sonuna doğru birkaç damla limon suyu ekleyin.
Hazırlanan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ardından kek karışımını hazırlayabiliriz. Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ardından irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak arzuya göre limon kabuğu rendesi ekleyelim. Karışım homojen bir kıvama ulaşana kadar karıştırın.
En önemli aşaması pişirme sürecidir. Fırını 180°C'ye ayarlayın ve önceden ısıtın.
Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün.
Kek karışımını önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğumuş şerbeti eşit bir şekilde dökün.
Şerbeti çekmesi için kekin bir süre dinlenmesini sağlayın.