Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Kakaolu ıslak kek, lezzeti ve kolay yapımı ile bilinir. Üzerindeki sos ve yumuşacık kekiyle bilinen bu tarif, herhangi bir özel gün için mükemmel bir seçimdir.

Misafirlerinize sunabileceğiniz en iyi tatlılardan biri olan kakaolu ıslak kek, adından da anlaşılacağı gibi, ıslak ve süngerimsi bir dokuya sahiptir. İşte tam kıvamında bir ıslak kek için ihtiyacınız olan her şey.

Kakaolu ıslak kek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu rehber, keki mükemmel bir şekilde ıslatmanın ve her seferinde kusursuz sonuçlar elde etmenin püf noktalarını sunar.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

TARİF

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.