Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü? İsrail basınında çıkan iddiaların detayları ve Yahya Sinvar’ın hayatı hakkında bilgiler haberimizde

Yahya Sinvar Kimdir?

Yahya Sinvar, 29 Ekim 1962'de Gazze Şeridi'nde bulunan Han Yunus Mülteci Kampı'nda doğdu. Sinvar, 1948'de İsrail'in işgal ettiği topraklarda kalan Aşkelon kenti kökenli bir ailenin çocuğudur. Eğitimini Gazze İslami Üniversitesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamlamıştır.

İlk kez 1982'de İsrail tarafından tutuklanan Yahya Sinvar, 1985'te "gizli bir örgüt kurmak" suçlamasıyla yeniden tutuklanmış ve 1988'de tekrar tutuklanarak dört kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmıştır. 23 yıl hapis yattıktan sonra, 2011'de Mısır aracılığıyla İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılmıştır.

Antalya'da tek yumrukla gelen korkunç son! Eşref Yunus Yıldırıcı öldü mü? Antalya'da tek yumrukla gelen korkunç son! Eşref Yunus Yıldırıcı öldü mü?

Sinvar, Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın kurucularındandır ve Hamas'ın güvenlik ve davet teşkilatı olan Mecd Gücü'nün de kurucusudur.

Yahya Sinvar Öldü Mü?

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Yahya Sinvar’ın İsrail’in düzenlediği bir suikast sonucu öldüğü iddia edildi. İsrail ordusu ise bu iddiayı araştırdıklarını açıkladı. Resmi kaynaklardan henüz kesin bir bilgi gelmemekle birlikte, Yahya Sinvar’ın öldüğüne dair iddialar dikkatle takip edilmektedir.