İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalkarlıklarıyla ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi hakkında hazırlanan iddianame, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. 47 şüpheli ve 19 sağlık kuruluşunun yer aldığı iddianamede, örgüt lideri Fırat Sarı ve yöneticiler İlker Gönen ile Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Peki, Fırat Sarı kimdir ve bu çetenin lideri olarak ne tür suçlarla itham ediliyor?

Fırat Sarı Kimdir?
Fırat Sarı, İstanbul’da faaliyet gösteren bir suç örgütünün lideri olarak iddia edilen bir isimdir. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerini işleten bu suç örgütü, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek, 112 sevk sistemini devre dışı bırakmak ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) usulsüz şekilde üst sınırdan ödeme almakla suçlanmaktadır. İddianamede, Fırat Sarı ve örgütün diğer üyelerinin, ihmaller ve yanlış tıbbi uygulamalarla bebeklerin ölümüne neden olduğu belirtiliyor.

İddianamedeki Korkunç Detaylar
Hazırlanan iddianamede, bebeklerin yeterli beslenmediği, kilo kaybettikleri ve TPN (Total Parenteral Nutrition) tüketimini azaltma yönünde talimatlar verildiği ortaya çıktı. Bu durum, bebeklerin ölümüne yol açan ihmallerden sadece biri olarak kaydedildi. Ayrıca, hastanelerin yoğun bakım doluluk oranlarını yüksek gösterip SGK'dan haksız kazanç elde etmeleri suçlamalar arasında yer alıyor.

Hemşire Mehtap S. Kimdir? Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir? Hemşire Mehtap S. Kimdir? Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir?

324 Yıl Hapis Talebi
Örgüt lideri Fırat Sarı ve yöneticiler İlker Gönen ile Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ayrı ayrı 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.