Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir kısır tarifi mi arıyorsunuz? İşte, uzman şefimizin hazırladığı ve kısırı bir lezzet şölenine dönüştüren tarifimiz!

Kısır yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu rehber, kısırı daha önce hiç tatmadığınız bir lezzetle tanıştıracak. Hazırlanışı kolay, sonucu muhteşem bu tarif, sofralarınızın yıldızı olacak.

Kısır, her daim sevilen ve beklenen bir lezzettir. Bu tarif ile kısırı en lezzetli haliyle yapmanın keyfini çıkarın. Uzman şeflerin önerileriyle hazırlanan bu kısır, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok sevilecek.

KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

*6 çay bardağı köftelik bulgur
*4 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 bağ taze soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi.. Kısırın içine eklenen elma sirkesi kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

LEZZETLİ KISIR TARİFİ

Bulguru yoğurmak üzere bir kabın içerine koyun. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyin. Bu karışımı ellerinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın. Ellerin ıslatılarak yoğrulmasının nedeni, bulgurun şişmesini önlemek içindir. Bulgur yoğrularak iyice yenecek kıvama gelince, nar ekşisi eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından zeytinyağı da eklendikten sonra ince doğranmış olan maydanoz, nane ve soğan eklenip karıştırılır. Yanında marul ile servis edebilirsiniz.

Kısır tarifimizle, sofralarınıza lezzetli bir dokunuş kattınız. Uzman şeflerden alınan önerilerle hazırlanan bu tarif, kısırın hem kolay hem de en lezzetli halini sunuyor. Bulgurun, nar ekşisinin ve zeytinyağının mükemmel uyumu, bu tarifi denemeye değer kılıyor. Kısırınızı yanında marul ile servis ederek, bu geleneksel lezzeti tam anlamıyla yaşayın. Afiyet olsun!