Geleneksel lezzetlerin başında gelen tas kebabı, özel günlerde veya günlük öğünlerde tercih edilebilir. İşte adım adım tas kebabı yapımı!

Dana etinin, sebzeler ve zengin baharatlarla buluştuğu tas kebabı, her lokmada sizi mest edecek. Bu tarif ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Tas kebabı, zengin içeriği ve doyurucu yapısıyla bilinen bir yemektir. Bu tarifle, evde kolayca restoran kalitesinde tas kebabı yapabilirsiniz.

Tas Kebabı Tarifi için Malzemeler

1 kg dana kuşbaşı et
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3,5 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
2 adet patates
1 adet havuç
maydanoz

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Kuşbaşı kesilmiş eti yıkayıp suyunu süzdürün.
Bir tencereye sıvı yağ alın. Suyu çekilmiş etleri ekleyin ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırın.
Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. Salçaları ve sarımsağı da ekleyip karıştırın.
3,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın ve düdüklünün kapağını kapatıp 25 dakika pişirin.
Pişen yemeği başka bir tencereye alın ve tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocağı kapatın.
Üzerine kekik serpip biraz dinlendirin.
Patates ve havucu küp küp doğrayıp bol yağda kızartın.
Kebabı servis tabağına alın, üzerine kızartılmış patates ve havuç koyun.
Son olarak kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

tas kebabı tarifi ile mutfakta lezzet dolu anlar yaşamaya hazır olun. Bu geleneksel Türk yemeği, zengin malzemeleri ve doyurucu yapısıyla herkesin beğenisini kazanacak. Tarifi denediğinizde yorumlarınızı ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın. Herkese afiyet olsun!