Damaklarımızı şenlendiren un helvasının geçmişten günümüze uzanan hikayesi ve eşsiz tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Öyleyse bu yolculuğa başlamadan önce içinizi bir fincan çayla ısıtın!

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Un Helvası Malzemeleri

2 su bardağı un (1 su bardağı 200 ml)
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı şeker (daha az şekerli isterseniz miktarı azaltabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt veya su
Arzuya göre bir avuç ceviz içi veya Antep fıstığı kullanabilirsiniz

Un Helvası Nasıl Yapılır?

Un helvası yapımında süt veya su kullanabilirsiniz. Öncelikle şekeri ve sütü bir kaba alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
Un helvası pişirilecek tencerenin içerisine tereyağını alalım.
Un ve ceviz içini ekleyelim.
Orta ateşte karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika rengi kahverengine dönmeye başlayıncaya dek kavuralım.
Ocağın altını kısalım.
Kavurduğumuz unun üzerine kenarda beklettiğimiz şerbeti yavaş yavaş dökmeye başlayalım. Bu aşamada yavaş olmak ve karıştırmaya devam etmek önemli.
Sürekli karıştıralım.
Başlarda sulu bir kıvam olsa da zamanla kıvam almaya başlayacaktır.
Helva kıvam aldığında ocağı kapatalım.
Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
Sıcakken servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!