Menemen Tarifi, Türk mutfağının sadece kahvaltı sofralarında değil, her öğünde yer bulan eşsiz lezzetlerinden biridir. Bu tarifi deneyerek siz de kendi kahvaltı sofralarınızın yıldızını oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!

Menemen Nedir?
Menemen, özellikle Türk mutfağında oldukça popüler olan, yeşil biber, domates, soğan (bazıları için tartışmalı bir malzeme!) ve yumurta ile hazırlanan eşsiz bir yemektir.

Menemen Tarifi'nin Püf Noktaları

Domateslerin Suyunu Kullanın: Menemenin kıvamı için domateslerin suyunu atmayın. Bu su, yemeğinize eşsiz bir lezzet katar.

Taze Malzemeler: Taze ve mevsiminde malzemeler kullanmak, menemenin lezzetini iki katına çıkarır.

Pişirme Süresi: Yumurtaları çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Yumurtaların sulu kalması, menemenin klasik tadını verir.

Adım Adım Menemen Tarifi

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Malzemeler:

3 adet olgun domates
2 adet yeşil biber
1 adet soğan (isteğe bağlı)
3 adet yumurta
Zeytinyağı, tuz

Hazırlık:

Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Yeşil biberleri doğrayın. (Acısını sevmiyorsanız çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.)

Pişirme:

Zeytinyağını tavada ısıtın.
Soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Biberleri ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
Domatesleri ekleyin, tuzunu ayarlayın.
Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Yumurtaları tavaya kırın ve karıştırarak pişirin. Yumurtaları fazla karıştırmamaya özen gösterin.

Menemen Tarifi'nde soğan olur mu?

Bu, tamamen damak zevkinize bağlı! Bazıları için menemenin vazgeçilmezi soğandır; bazıları ise soğansız menemeni tercih eder.

Menemenin yanında ne iyi gider?

Menemenin yanında taze beyaz peynir, zeytin ve çıtır ekmek harika gider.

Menemeni hangi tava ile yapmalıyım?

Tradiyonel bir şekilde sahan tavada yapabilirsiniz. Ancak normal bir tavada da menemeninizi hazırlayabilirsiniz.