Mısır'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan Koşari, MasterChef Türkiye'nin bu akşamki bölümünde yarışmacıların yeteneklerini sergilediği bir yemek oldu. Bu otantik lezzeti evde denemek isteyenler için, MasterChef'ten ilham alarak hazırladığımız tarif ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz!

Mısır'ın vazgeçilmez lezzeti Koşari, MasterChef Türkiye'de yarışmacıların elinden nasıl çıktı? Adım adım tarif ve detaylar haberimizde.

KOŞARİ MALZEMELERİ VE TARİFİ

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 adet domates
1 su bardağı makarna
1 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı

KOŞARİ NASIL YAPILIR?

Bu akşam Masterchef'te koşari yemeği yapılacak. Koşari yemeği için öncellikle nohutların önceden haşlanması gerekiyor. Daha sonra ise mercimek ve makarnaları yumuşayana kadar haşlayın. Diğer adımda ise 3 çorba kaşığı kaşığı zeytinyağında prinçleri kavurun. 1.5 su bardağı sıcak su eklenerek pilav yapın.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Soğanı iri halkalar halinde doğrayın ve bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağıyla kahverengi olana kadar karamelize edin. Domatesi ve sarımsağı 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun, tuz ve karabiber ekleyin. Haşlanmış malzemeleri cam bir tepsiye: en alta makarnaları, üzerine mercimekleri, onun üzerine pirinci, en üste nohutları yerleştirin. Karamelize soğanları da üzerine dökün. Hazırlamış olduğumuz domates sosunu da tepsinin üzerine gezdirin. Ayrı bir tavada kalan 2 çorba kaşığı tereyağını köpürterek yemeğinize dökün.