MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar Taameya yapımıyla büyüledi. Peki, bu Mısır lezzeti nasıl yapılır? İşte tarif ve püf noktaları..

Mısır'ın vazgeçilmez lezzeti Taameya, MasterChef Türkiye'de yarışmacıların elinden nasıl çıktı? Adım adım tarif ve detaylar haberimizde.

TAAMEYA TARİFİ, YAPILIŞI VE MALZEMELERİ

TAAMEYA MALZEMELERİ

500 g bölünmüş bakla

1 kırmızı soğan

2 büyük taze soğan

2 pırasa, uzunlamasına kesilmiş ve yıkanmış

7-8 diş sarımsak

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

100 g taze kişniş

100 g taze maydanoz

100 g taze dereotu

5 çay kaşığı tuz (veya tadına göre)

500 g ta'ameya karışımı başına 1 çay kaşığı karbonat

1/4 fincan susam tohumu

250ml kızartma yağı
 

TAAMEYA YAPILIŞI

Baklaları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün baklaları süzün ve rondoya alın. Soğan, maydanoz, kişniş, sarımsak, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ve kabartma tozunu da rondoya ekleyin ve püre haline getirin.

Püreyi bir kaba alın ve 2-3 yemek kaşığı un ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Baklaları iyice bekletirseniz, hamur daha yumuşak olur. Hamuru yoğururken çok fazla un eklemeyin, yoksa köfteler sert olur.
Köfteleri kızartmadan önce, yağını iyice kızdırın.