Yemen kökenli Meammar pilavı tarifi, baharatların eşsiz uyumuyla sofralarınızı şenlendiriyor. Evde denemek isteyenler için adım adım tarif ve püf noktaları.

Orta Doğu mutfağının en özel lezzetlerinden Meammar pilavını evde yapmak isteyenler için malzemeler, yapılışı ve öneriler haberimizde.

MEAMMAR PİLAVI MALZEMELERİ

2 su bardağı uzun tane beyaz pirinç
500 gram dana veya kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı safran (veya safran suyu)
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
Tuz
4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
Su (gerektiği kadar)
Bir tutam zeytinyağı (isteğe bağlı)

MEAMMAR PİLAVI YAPILIŞI

Derin bir tencere veya kazanı orta ateşte ısıtın ve tereyağını veya sıvı yağı ekleyin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin.

Et parçalarını ekleyin ve etler kararana kadar soteleyin.

Safranı suyla karıştırarak safran suyu hazırlayın ve etlere ekleyin.

Pirinci ekleyin ve tane karabiber, kişniş tohumu ve isteğe bağlı tuz ile karıştırın. Birkaç dakika kadar karıştırarak kavurun.

Et suyunu veya tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Karışım kaynayana kadar yüksek ateşte tutun.

Kaynadıktan sonra ateşi düşürün ve tencerenin kapağını kapatın. Pilavın suyunu iyice çekip pirinçler pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Pilav piştikten sonra tencereyi ateşten alın ve bir süre dinlendirin.

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

İsteğe bağlı olarak zeytinyağı gezdirerek servis yapın. Pilav genellikle büyük bir tepsiye yerleştirilir ve etli karışım üstüne dökülür.