5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Pastane usulü un kurabiyesi, çay saatlerinin vazgeçilmez tatlılarından biridir. İşte evde pastanelerdeki gibi yumuşacık ve beyaz kalacak şekilde un kurabiyesi yapmanın sırları. Bu tarif, kurabiyenin püf noktalarını açığa çıkararak herkesin kolayca uygulayabileceği yöntemler sunar.

Pastanelerin o beyaz ve pürüzsüz un kurabiyelerini her zaman merak mı ettiniz? Evde de aynı lezzeti yakalamanın yollarını bu rehberimizde bulabilirsiniz. Adım adım un kurabiyesi yapımını anlatan bu tarif, pastanelerdeki ustaların sırlarını sizinle paylaşıyor.

Evinizde pastane lezzetinde un kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve pratik tarif ile pastanelerden alışık olduğunuz o muhteşem lezzeti kendi mutfağınızda yakalayabilirsiniz. İşte ev yapımı pastane usulü un kurabiyesi tarifi!

MALZEMELER

1adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı (14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası

Servisi için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Ardından servis edin.