Tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday mozaik kek, pratik malzemelerle kısa sürede hazırlanabilir. Bu tarifte, kekin hem lezzetli hem de görsel bir şölen olmasını sağlayacak püf noktalarını bulacaksınız.

Herkesin merakla beklediği mozaik kek tarifi burada! Bu tarif ile mozaik kekinizi nasıl daha lezzetli ve göze hitap eden bir hale getirebileceğinizi öğreneceksiniz. Hazırlaması eğlenceli ve sonucu mükemmel olan bu keki mutlaka denemelisiniz.

Mozaik kek, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlıdır. Sade ve kakao karışımının muhteşem uyumu ile bu kek, kısa sürede en çok sevilen tatlılarınız arasına girecek. İşte evde mozaik kek yapmanın tüm detayları!

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

TARİF

Derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın.
Süt ve yağı ekleyin karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini de eleyerek ekleyin ve yavaşca hamuru söndürmeden yedirin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurdan birine kakao ekleyin.
Borcamı hafif yağlayın. Borcamın ortasına sade kek hamurundan bir kepçe ekleyin ve üzerine kakaolu kek hamurundan dökün.
Tüm harç bitine kadar bu şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Dilimleyerek servis edin.