Trileçe, yoğurma ve bekletme gerektirmeyen hızlı bir tariftir. İç malzemesini damak tadınıza göre değiştirerek, her öğün için uygun lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Çay saati ya da kahvaltı için ideal olan Trileçe tarifi, kısa sürede hazırlanır ve mükemmel sonuçlar verir. Bu basit adımlarla kısa sürede nefis bir Trileçe yapabilirsiniz.

Kısa sürede hazırlanan ve lezzetiyle herkesi etkileyen Trileçe, pratik tarifler arasında yer alır. Hem hafif hem de doyurucu bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER

5 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 bardak süt

Karameli:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema
1 çay bardağı şeker

Şerbeti:

1 bardak keçi sütü
1 bardak manda sütü
2 bardak inek sütü
1 bardak şeker

TARİF

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Derin bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağladığınız fırın kabına harcı dökün.
Sıcak fırında önce 170 derecede 10 dakika pişirin.
Daha sonra 150 derecede 20 dakika daha pişirin.
Pişince soğumaya bırakın ve kürdanla delikler açın.
Şerbeti için şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak kaynatın.
Ayrı bir sos tenceresinde şekeri kontrol ederek eritin.
Üzerine yağ ekleyin ve fokurdayınca kremayı da ekleyin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Keki süt ile ıslatın.
Krem şantiyi süt ile karıştırın ve soğutun.
Kekin üzerine ince olacak şekilde yayın.
Karameli üzerine yayın.
Dilimleyip servis edin.