Yaklaşık 380 metre derin yarıkları ve 1 ile 4 metre arasında derinliğe sahip 7 çağlayanıyla Zinav Kanyonu, her biri kendine özgü güzellikler sunuyor. Bölge turizmine büyük katkı sağlaması beklenen kanyon, ayrıca farklı canlı türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Malatya'da yarın okullar tatil mi? 18 Ekim 2024 Valilik açıklaması Malatya'da yarın okullar tatil mi? 18 Ekim 2024 Valilik açıklaması

Ekstrem sporcular, zorlu ve heyecan dolu parkurunu yaklaşık 3 saatte tamamlayabiliyor. Aynı zamanda kendi hizmetlerinde gezebilme imkanı da sunan kanyon, sıcak havalarda ziyaretçilere serin akarsuyuyla rahatlama fırsatı sunuyor.

Ünlü yapımcı ve yönetmen Erol Koçan da Zinav Kanyonu'nun hayranları arasında. Memleketi Reşadiye'ye her geldiğinde kanyonu ziyaret eden Koçan, kanyonun daha fazla tanınması gerektiğini vurguladı. Koçan, "Kanyon, Türkiye'nin su akan içinden yürüyebilir, hükümdar dar ve büyük olan en uzun kanyonu. O nedenle buranın tanıtımının yapılması ve insanların bu güzelliğini görmeleri gerekiyor" dedi.

Zinav Kanyonu'nun henüz keşfedilmeyi bekleyen birçok bölgesi bulunuyor. Hem doğa severlerin hem de ekstrem sporcuların yeni adresi olan bu etkileyici doğa harikası, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim vadediyor.